Rule the Game - Wat speelt er? - PlayStation

Ubisoft en Rule the Game laten spelers de wereld van de oude Grieken ontdekken in het Rijksmuseum van Oudheden

Aphrodite Festival laat jongeren op spelende wijs leren

Amsterdam, 11 november 2019 – Op 7 november sloegen het Rijksmuseum van Oudheden, Rule the Game en Ubisoft in Leiden voor het eerst de handen ineen tijdens het Aphrodite festival: een avond waar jongeren op spelende wijze meer konden leren over de Griekse Oudheid. Assassin’s Creed Odyssey, een game van Ubisoft, stond deze gehele avond in de spotlight in een exclusieve gameroom in het museum. Door bezoekers deze game te laten spelen, moedigden Rule the Game en Ubisoft kinderen aan om hun ouders mee te laten kijken en mee te doen in de online games die zij spelen. Want net zoals in het museum, kan je in games veel samen leren en ontdekken. 

80% van ouders gamet bijna nooit mee

Rule the Game is een campagne van de NVPI, de brancheorganisatie voor de entertainmentindustrie (waar Ubisoft ook onderdeel van is). De campagne geeft ouders tips en tricks over de gamewereld van hun kinderen. Want wist je dat 80% van de ouders in Nederland nauwelijks of nooit meespeelt met hun kind in een online game? Rule the Game wil hier verandering in brengen.

“Wij vinden het belangrijk om met verschillende partijen samen te werken die op nieuwe manieren nadenken over games binnen het gezin. Games zijn een interactieve, leuke manier om kinderen meer te leren over bepaalde onderwerpen, zoals de Griekse Oudheid. Daarnaast sluit Assassin’s Creed Odyssey naadloos aan bij de beleving van het museum. Daarom zijn wij trots dat Rule the Game, Ubisoft en het Rijksmuseum van Oudheden samenkomen tijdens dit festival,” aldus drs. Marcel Keij, Marketing Directeur Ubisoft Benelux.

Constant vernieuwen

Het festival werd georganiseerd door de Jongerenambassadeurs van het museum, die naast de gameroom ook activiteiten organiseerden zoals een pubquiz, modeshow en live muziek.

“Het Rijksmuseum van Oudheden wil, met verhalen over de collectie, zoveel mogelijk mensen op verschillende manieren mensen kennis laten maken met de oudheid. Want die is voor iedereen op een eigen manier interessant. En gaming is voor veel jonge mensen een hele aantrekkelijke manier om de oudheid te leren kennen. Een samenwerking tussen musea, spelontwikkelaars en onderwijspartners kan die kennismaking enorm versterken en verdiepen”, lichtte Timo Epping toe, Educator van het Rijksmuseum van Oudheden.

Assassin’s Creed Odyssey is de meest nauwkeurige en gedetailleerde 3D-reconstructie van het Oude Griekenland ooit en past daarom goed bij de tijdelijke tentoonstelling Cyprus – eiland in beweging, die momenteel in het museum te zien is. Assassin’s Creed Odyssey is reeds verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en Windows PC, onder meer in de Ubisoft Store. Ook is Assassin’s Creed Odyssey onderdeel van Uplay+, Ubisofts nieuwe abonnementsservice voor Windows PC.