Onze Partners

Rule the Game is een initiatief van VGFN, in samenwerking met Interactive Software Federation of Europe (ISFE), Pan European Game Information (PEGI), de Dutch Games Assocation (DGA) en Rotterdam Games Week. 

VGFN

VGFN is de groepsvereniging die de belangen behartigt van Nederlandse uitgevers van games en andere interactieve software.

PEGI leeftijdsclassificatiesysteem

Aan de hand van leeftijds- en inhoudspictogrammen geeft het PEGI-systeem informatie aan ouders en opvoeders over mogelijke ongepaste elementen in videogames. PEGI is opgezet om Europese ouders te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over de aankoop van games. Al ruim vijftien jaar wordt dit systeem in de meeste landen van Europa gebruikt.

Dutch Games Association

Dutch Games Association (DGA) is opgericht om een gezond klimaat te creëren voor de Nederlandse gamesindustrie om te groeien, te bloeien en uit te breiden. Als brancheorganisatie vervullen we een breed scala aan behoeften om de industrie te verbinden, te bedienen en te inspireren, zowel in Nederland als in het buitenland.

Game Mania Academy

Game Mania Academy geeft je een antwoord op al je vragen rond gaming. De kennis en expertise van Game Mania wordt via de Academy gebundeld op een bereikbare manier voor gamers en ouders.

Video Games Europe

Video Games Europe vertegenwoordigt de belangen van Europa’s – en ’s werelds – meest succesvolle, creatieve en innovatieve game-uitgevers en -ontwikkelaars.

RTM Games Week

Naar voorbeeld van Parijs, Berlijn en Milaan, zal Rotterdam in oktober 2019 gastheer zijn van een grootschalig, internationaal esports en gaming festival: Rotterdam Games Week. In samenwerking met DreamHack, is Rotterdam Ahoy de organisator en promotor van DreamHack Rotterdam, het hoofdevenement van de nieuwe jaarlijkse games week.

House of Esports

House of Esports is er voor de gamer. Door middel van verschillende concepten en samenwerkingen wil House of Esports de thuisbasis zijn voor esports in Rotterdam en Nederland. House of Esports beweegt zich op het snijvlak van overheid, bedrijfsleven, de community en de esports stakeholders.