Top 5 Nintendo Switch-games voor de kleintjes

Van Mario Kart tot aan Peppa Pig

Heeft je kleintje interesse in videogames? Dan is de Nintendo Switch een fantastische keuze om videogames op te spelen! De console van Nintendo biedt een breed scala aan spellen die zowel voor jong als oud te spelen zijn. Soms is het lastig de perfecte game te vinden voor jezelf of voor je kind/kinderen. Daarom hebben we hieronder een top 5 opgesteld van de beste Nintendo Switch-games die geschikt zijn voor kinderen tot 7 jaar (en tevens leuk zijn voor oudere leeftijden):

1. Mario Kart 8 Deluxe (PEGI 3)

Dit is een klassieker die niet mag ontbreken in de collectie. Mario Kart 8 Deluxe is perfect voor zowel jong als oud. Het spel is eenvoudig te begrijpen en de vrolijke kleuren en personages uit de Mario-wereld maken het spel extra aantrekkelijk. Daarnaast biedt het spel verschillende modi, waaronder een ‘automatisch sturen’ optie die helpt om de auto op de baan te houden. Ideaal voor jongere spelers!

2. Super Mario Bros. Wonder (PEGI 3)

Een van de nieuwste toevoegingen in de wereldberoemde Mario-franchise heet Super Mario Bros. Wonder. Het is een ideaal spel voor het hele gezin, omdat deze bij uitstek geschikt is om samen te spelen. Daarnaast heeft Wonder een kleurrijke en fantasierijke wereld met verschillende soorten levels. Het bevordert probleemoplossend denken en hand-oogcoördinatie op een leuke manier. Ook is het bij dit spel mogelijk om de moeilijkheidsgraad voor kinderen aan te passen tijdens het spelen. 

3. Animal Crossing: New Horizons (PEGI 3)

Animal Crossing: New Horizons is een spel waarin spelers hun eigen eiland kunnen inrichten en beheren. Het spel is ontspannend en biedt eindeloze creatieve mogelijkheden. Kinderen kunnen meer over verantwoordelijkheden leren door het verzorgen van hun eiland en de interactie met schattige dierlijke bewoners. Het is daarnaast een geweldige manier om samen met je kind te spelen en hen te helpen bij het bouwen van hun droomeiland.

4. Paw Patrol Mighty Pups Save Adventure Bay (PEGI 3)

Paw Patrol Mighty Pups Save Adventure Bay is voor de jongste spelers die fan zijn van Paw Patrol het perfecte spel. Het is eenvoudig te spelen en volgt de avonturen van bekende heldhaftige pups. Het spel bevat puzzels en missies die kinderen uitdagen zonder hen te overweldigen. Het is een fantastische manier om hun probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd plezier te hebben met hun favoriete personages.

5. Peppa Pig: Peppa’s Adventure (PEGI 3)

Peppa Pig blijft een favoriet onder jonge kinderen. Peppa’s Adventure biedt een interactieve manier om van de show te genieten. Kinderen kunnen deelnemen aan leuke mini-games en andere activiteiten met Peppa en haar vrienden. Het spel is perfect voor de jongste fans van videogames en helpt bij het ontwikkelen van basisvaardigheden zoals kleuren, vormen en eenvoudige logica.

Bonus: Just Dance 2024 (PEGI 3)

Voor kinderen die dol zijn op dansen, is Just Dance 2024 een absolute must-have. Het spel bevat kindvriendelijke nummers en choreografieën die eenvoudig te volgen zijn. Naast het plezier van dansen, helpt het spel ook om kinderen fysiek actief te houden. Het is een leuke manier om te bewegen en tegelijkertijd ritme en coördinatie te verbeteren.

Deze spellen zijn niet alleen vermakelijk, maar dragen ook bij aan de ontwikkeling van verschillende vaardigheden bij jonge kinderen. Of je nu samen speelt of ze de videogames zelfstandig laat ontdekken, deze top 5 Nintendo Switch-games zorgen gegarandeerd voor veel speelplezier.

Mocht je meer informatie willen ontvangen of interesse hebben om met Rule The Game in gesprek te gaan, stuur dan een mail naar info@vgfn.nl

Hopelijk heb je iets geleerd van deze blog!
Heb je ondertussen nog meer vragen over gamegedrag van kinderen? Kijk dan op onze
Q&A waar we de meestgestelde vragen beantwoorden.