Rule the Game - Wat speelt er?

NRC: Mag ik klikken over wat ik las in haar groepsapp?

Elke week legt Annemiek Leclaire een lezersvraag voor aan deskundigen. Deze week: een verontrustend berichtje in een groepsapp.

Moeder: „Ik bekijk met haar toestemming de WhatsApp-berichten in de groepsapp van mijn dochter van 10. Een van de jongetjes zegt daarin dat hij computergame Fortnite speelde met een 33-jarige kerel. En dat die zei dat hij een ‘skin’ (vrouwenfiguurtje) „wilde neuken”. Ik vind het niet normaal dat hij dit deelt in de groepsapp. Behalve één ander jongetje reageert er niemand.

„Als ik de moeder was van die jongen dan zou ik willen weten dat mijn zoon van 11 Fortnite speelt met een volwassen man van 33. En helemaal dat deze man zulke ongepaste opmerkingen maakt. Als ik dit aangeef bij mijn dochter verbiedt ze mij contact op te nemen met de moeder van de jongen. Ze wil niet snitchen.

„Ik heb het dus niet kunnen navragen bij dat jongetje. Misschien deed hij stoer? Aan de andere kant: zo’n 11-jarig kind verzint zoiets niet. Of hij is in de maling genomen door een jonge speler die zich voordoet als volwassene? Moet ik nu toch de moeder benaderen of het laten lopen?”

Lees hier het volledige artikel.