Mediamatties

Het voeren van een goed gesprek met je kind over zijn/haar mediagebruik is niet altijd even gemakkelijk, maar gelukkig hebben Netwerk Mediawijsheid, Alliantie Digitaal Samenleven en Vodafone Ziggo hier een oplossing voor gevonden: Mediamatties! Via Mediamatties praat je samen met je kind over het spelen van videogames, sociale media en internet. Het test of jullie het altijd met elkaar eens zijn en of er verschillen zijn.

Wat is Mediamatties?

Mediamatties is een quiz over mediagebruik die ouders samen met hun kinderen spelen. De quiz is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar en hun (groot)ouders en creëert situaties waarbij zowel de ouder als het kind écht naar elkaar kunnen luisteren en zo samen een balans kunnen vinden in de beantwoording van de vragen. Deze quizvorm biedt een ontspannen, vermakelijke manier om over mediagebruik te praten.

Hoe werkt de Mediamatties-quiz?

De Mediamatties-quiz duurt ongeveer 20 minuten en je speelt hem met zijn tweeën. Doordat beide spelers op een eigen scherm deelnemen kunnen zij allebei hun eigen mening verwoorden en een antwoord geven waar zij zelf achter staan. De antwoorden op de vragen worden aan het einde van de quiz met elkaar besproken. Naast het beantwoorden van vragen omtrent mediagebruik is er een leuke emoji-ronde opgenomen in de quiz, waarin de creativiteit van de spelers op de proef wordt gesteld.

Waar kan ik de Mediamatties-quiz doen?

Je vindt de quiz op de site van Mediamatties. Veel praat- en speelplezier!

Hopelijk heb je iets geleerd van deze blog!
Heb je ondertussen nog meer vragen over gamegedrag van kinderen? Kijk dan op onze
Q&A waar we de meestgestelde vragen beantwoorden.