In-game valuta en aankopen

In-game valuta en aankopen

Als je kind graag videospellen speelt, kan het zijn dat ze in aanraking komen met in-game valuta. Met deze valuta kun je in de game onder anderen spullen, vaardigheden of extra levens kopen.

Wat is in-game valuta?

In-game valuta zijn virtuele munteenheden die speciaal zijn gemaakt voor het videospel. Soms kun je in-game valuta verdienen door levels uit te spelen of andere handelingen te voltooien in het videospel. Vaak kun je de valuta ook kopen met ‘echt’ geld. 

Parental Controls

Het is belangrijk om ook onderwerpen als in-game valuta bespreekbaar te maken als je afspraken maakt met je kind. Zo kun je de risico’s bespreken van het aanschaffen van in-game valuta en ze helpen een fout te voorkomen. Het is namelijk gemakkelijk om meer geld uit te geven aan in-game valuta dan dat je kind eigenlijk had gewild. Daarnaast zijn er parental controls die je helpen om de in-game uitgaven te monitoren en te limiteren. Hoe je parental controls instelt, lees je op deze pagina: Stap 3: Ouderlijk Toezicht Instellen – Rule the Game

Ga het gesprek aan

Spreek samen met je kind af of ze in-game valuta mogen aanschaffen en hoe veel. Probeer de limieten zo duidelijk mogelijk te maken: Stel je een wekelijkse limiet in, of een maandelijkse limiet? Ook kun je afspraken maken over waar de in-game valuta mee wordt aangeschaft. Dat kan bijvoorbeeld ook van het zakgeld aangeschaft worden. Als je een limiet hebt afgesproken, kun je de parental controls gebruiken om je kind te helpen zich aan deze limiet te houden.

Hopelijk heb je iets geleerd van deze blog!
Heb je ondertussen nog meer vragen over gamegedrag van kinderen? Kijk dan op onze
Q&A waar we de meestgestelde vragen beantwoorden.