Photo: Koelnmesse / gamescom / Oliver Wachenfeld

gamescom: De grootste videogamebeurs ter wereld

Ieder jaar wordt er een nieuwe editie gehouden van gamescom, de grootste videogamebeurs ter wereld. gamescom vindt normaliter plaats te Keulen in Duitsland, maar dit jaar is de beurs helemaal digitaal en gratis bij te wonen. Dus wil je de volgende editie van gamescom bezoeken? Dan kun je dit doen vanuit je luie stoel en hoef je geen wereldreis af te leggen. In deze blog vertellen we je meer over de beurs, die de harten van gamers wereldwijd sneller laat kloppen.

Wat is gamescom?

gamescom is een jaarlijkse beurs die normaal gesproken plaatsvindt in Duitsland in de stad Keulen, maar in 2021 is de beurs helemaal digitaal. Tijdens de beurs laten spelontwikkelaars nieuwe videogames en hardware zien en daarnaast worden er andere activiteiten georganiseerd omtrent videospellen. Dit jaar vindt gamescom 2021 vindt plaats van 25 augustus 2021 tot en met 27 augustus 2021.

In 2020 was gamescom voor het eerst een digitaal event en dit bleek een groot succes te zijn. Meer dan 50 miljoen bezoekers uit 180 landen namen deel aan de online beurs en vanwege dit grote succes wordt het digitale aanbod in 2021 flink uitgebreid. 

Wat is er te doen op gamescom 2021?

gamescom 2021 biedt twee verschillende Area’s: De gamescom Cosplay Village en de Gamescom Retro Area. De gamescom Cosplay Village bestaat uit een gevarieerd programma met internationale cosplayers, artiesten, muzieke-acts en shows. In de Gamescom Retro Area vind je populaire klassiekers, nieuwe videogames voor retro-consoles, interviews, livemuziek, technologie en nog veel meer. Je vindt hier meer informatie over de gamescom Cosplay Village en de gamescom Retro Area.

Naast de verschillende Area’s die je kunt bezoeken is er ook een aantal shows. Je kunt hier alle shows van gamescom 2021 bekijken. 

Hopelijk heb je iets geleerd van deze blog!
Heb je ondertussen nog meer vragen over gamescom? Kijk dan op
de officiële gamescom-site voor meer informatie!

Photo: Koelnmesse / gamescom / Oliver Wachenfeld