Hoe houd je gamen thuis nou leuk?

Voor veel kinderen (en volwassenen) maakt gamen deel uit van hun dagelijks leven. Het zorgt voor ontspanning, draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en verbindt vrienden met elkaar. Om het gamen thuis leuk te houden voor zowel ouders als kinderen, is het belangrijk om goede afspraken met elkaar te maken.

Voor ouders kan het soms allemaal wat verwarrend zijn, kinderen gebruiken nieuwe termen en geregeld zijn er nieuwe updates en features beschikbaar in de games. Er is dan ook de laatste jaren veel veranderd op het gebied van gamen, dit heeft invloed op de manier waarop games tegenwoordig gespeeld worden.

Wij helpen je graag om meer te weten te komen over gamen anno nu!

Met het overzichtelijke driestappenplan en tips & tricks ben je in no time op de hoogte.

Stap 1: Wat is er anders tussen vroeger en nu?

Hier lees je alles over online games, abonnementen, ingame-aankopen, Do’s & Dont’s en videogame-termen die je geregeld door het huis hoort maar geen idee hebt wat ze betekenen.

Stap 2: Maak afspraken met je kind(eren) en blijf betrokken

Waar kan je afspraken over maken? Wij hebben alvast een aantal onderwerpen zoals inhoud, uitgaven en speeltijd op een rij gezet. Betrokken blijven is minstens zo belangrijk zodat je weet wat je kind precies doet. Wij geven je tips hoe je op een positieve manier betrokken blijft.

Stap 3: Het instellen van Ouderlijk Toezicht op een platform

Er bestaan allerlei handige tools om het toezicht voor ouders te vergemakkelijken en te automatiseren, ook wel bekend als Ouderlijk Toezicht. Dit kan op verschillende niveaus zoals op de consoles, games, mobiele telefoons & tablets. Nu denk je vast, hier ben ik niet technisch genoeg voor! Wees gerust, wij hebben alles op een rijtje gezet met duidelijke instructies.

RUUD BEANTWOORD VRAGEN OVER GAMEN

De drie stappen hierboven geven een goede basis om te zorgen dat gamen thuis voor heel het gezin leuk is en blijft. Bekijk ook de Q&A pagina waar meer veel voorkomende vragen staan.

Q&A met Ruud Gullit over gamen - Rule The Game

Dylan Haegens wisselt een dag met zijn ouders.

Bekende YouTuber Dylan Haegens wisselt een dag met zijn ouders om te kijken hoe het is om diverse taken te moeten uitvoeren. Jeanne en Dave trekken de schoenen van Dylan aan en gaan op deze (vrije) dag videogames spelen!